Home

(Kratka i istinita sportska priča iz zemlje vicešampiona svijeta i njenog glavnog grada)

Sasvim neočekivano, pred kraj prijelaznog roka, nekadašnji prvak HNL-a N.k. Zagreb, a čiji poster iz te šampionske sezone još uvijek visi na zidu moje dječje sobe uspio je – kako čujem iz pouzdanih izvora – ostvariti svoj najveći transfer još od onoga iz 2007. kada su Marija Mandžukića prodali u Dinamo.

Iz jednog od apartmana u trening kampu Zagrebello, naime, preko noći je jedna kuhinja, sa svim pripadajućim kuhinjskim elementima, aparatima i dvije u ladici zaboravljene krpe, prešla – pazite molim vas ovaj nivo nekoć slavnog kluba – u nečiji stan!

Još uvijek nije poznat iznos tog transfera, niti u čiji stan je kuhinja prešla, te hoće li šporet, na primjer, tamo dobiti veću minutažu, ali već sada su počele špekulacije o tome kako je vodokotlić potpisao predugovor s jednim shopping centrom, kvake sa svih vrata spominju se u kontekstu objekta u izgradnji, pwc stolarija će u neke urbane vile, a ni parketu se, jebatga, ne ostaje još predugo u Zagrebu.

‘Dosta mi je da svi gaze po meni!’, izjavio je navodno dok su razni skauti i menadžeri, pod okriljem noći, iznosili kuhinju iz klupskih prostorija i uz pomoć svjetla iz baterije provjeravali ima li u N.k. Zagrebu još talenata koje bi se dalo dobro i brzo otuđiti pa onda, eto, i utopiti…

Od ostalih nepokretnina, bez da ga je itko išta pitao, jedino je mladi Zagrebov napadač Lovro Medić iskazao spremnost da ostane.