Home

1. Ronaldo je bolji od Messija. Dao je više golova, odigrao je bolje utakmice, sa slabijom reprezentacijom ostvario bolje rezultate i više pobjeda, te bio pošteniji i mnogo simpatičniji.

2. Ronaldova kozja bradica je mnogo bolja od Messijeve neuredne i riđave. Osim toga, Ronaldova i simbolizira da je GOAT. Pojam koji na engleskom ujedno znači koza, ali i, za ovaj slučaj veoma važno: Greatest Of All Time!

3. Luka Modrić bolji je od obojice zajedno.

4. Rakitić isto!

5. Hector Couper je najveća kukavica među trenerima. Kalkulirao je s egipatskim Bogom nogometa Mo Salahom kojega u prvoj utakmici nije stavljao u igri računajući da mu je jedino važno pobijediti Rusiju u drugoj. Slično kao i sa svim klubovima koje je vodio u svojoj karijeri – nije uspio u niti jednoj od svojih namjera.

6. Ukoliko si trener Španjolske reprezentacije i potpišeš ugovor s Real Madridom da ćeš ih trenirati poslije SP-a, sačekaj malo s tom objavom. Nema potrebe za žurbom!

7. Ukoliko si napadač Perua, nemoj uoči prvenstva ispijati peruanski tradicionalni napitak – čaj od kokina lišća! Mogao bi imati probleme na doping testu…

8. Devetnaest godina i nije tako malo. Sjećam se kada je meni bilo 19 i nisam uspio daleko dogurati kod atraktivne Nijemice koju sam upoznao na moru. Jedva da smo se i poljubili. Tješilo me to da sam bio jako mlad, ali kada vidim da Kylian Mbappe s devetnaest godina dva puta zabija Argentini u osmini finala i šalje ih pokunjene i osramoćene kući, znam da godine nemaju veze s tim – bio sam samo jako neuspješan.

9. Nije dovoljno, poput Srbije, sastaviti reprezentaciju od 11 krkana preko 100 kilograma i 2 metra kako bi se na svjetskom prvenstvu prošla grupna faza natjecanja.

10. Tradicionalna švicarska proslava pogodaka sastoji se u formiranju orla rukama na prsima. Nešto poput onoga što je Lichtsteiner napravio tijekom utakmice sa Srbijom.

11. Keylor Navas je najbolji golman na svijetu.

12. Ostali Costa Ricanci, na njegovu žalost, nisu najbolji ni u čemu na svijetu, a u nogometu jedva da su i dobri.

13. Neymar ima najgoru frizuru na prvenstvu. Jeo sam bolje špagete od te frizure.

14. Ima onih trenera koji svojim igračima brane sex prije utakmice. To je, kako sam shvatio na primjeru meksičke reprezentacije, sasvim krivo. Oni su se, naime, prije Mundijala počastili s tridesetak prostitutki u bazenu i odmah su razvalili Njemačku u prvoj utakmici.

15. Lineker je bio u krivu – nogomet nije igra u kojoj na kraju pobjeđuje Njemačka! Nekada pobijedi i Južna Koreja…

16. Panama ima nogometnu reprezentaciju!

17. Robert Lewandowski izvan okruženja Bayerna nije ni dobar napadač, a kapetan je najgori na svijetu. Za sramotne igre poljske reprezentacije optužio je sve svoje suigrače i rekao kako on, eto, ne može sve sam. Sramota!

18. Senegal radi previše žutih kartona. (Svakako više od Japana)

19. Najbolji navijači su – pazite molim vas ovo – oni japanski. Nakon svake utakmice, naime, taj posteni svijet pospremi cijelu tribinu od smeća koje se stvorilo za vrijeme utakmice.

20. Najgori navijači su, slično kao i igrači, oni argentinski. Mučki su napali naše navijače nakon što smo ih ponizili na terenu i time, opet poput svojih igrača, osramotili cijelu svoju naciju.

21. Pojedinačno najgori navijač na prvenstvu bio je također jedan Argentinac. Onaj jedan jedini, najbolji igrač svih vremena…

22. Argentina je najveća sramota prvenstva. Od 4 utakmice imaju samo jednu pobjedu i to protiv Nigerije, a čak dva sramotna poraza. Osim ovih gore spomenutih navijača, loših rezultata i igre, sramotno je i nesportsko ponašanje svih njihovih igrača.

23. Nigerija ima najljepše dresove.

24. VAR tehnologiju je trebalo još davno uvesti u nogomet. Hrvatska bi tako pobijedila Njemačku i na onom Euru 96. kada je Sammer dao gol nakon čistog prekršaja i možda bi baš mi, eto, umjesto njih bili europski prvaci te godine.

25. VAR nije jedini koji nas je zeznuo za dobar rezultat na dosadašnjim prvenstvima. Često je to bio sasvim krivi odabir izbornika.

26. Belgija je najprecjenjenija reprezentacija na svijetu. Već posljednjih nekoliko prvenstava se ne prestaje govoriti o velikom talentu koji posjeduju njihovi pojedinci te ih se uvijek izdvaja kao nekoga tko bi mogao nešto napraviti na prvenstvu. Pri tome se sasvim zaboravlja da su kao kolektiv nevjerojatno loši i da će uvijek ispasti s turnira čim naiđu na prvog ozbiljnog protivnika. A, to je, evo, već u idućoj utakmici…

27. Football is coming home! Not!

28. Tko god osvoji Svjetsko prvenstvo, na sljedećem se ne mora ni pojavljivati.

29. Dalić je najbolji trener na prvenstvu!

30. Sampaoli najgori! I to zbog ničeg drugog nego što je Messija unatoč užasnoj igri držao u prvoj postavi i slušao po pitanju ne stavljanja Djabale u igri i ne pozivanju Icardija na prvenstvo.

31. Marko Šapit je najbolji voditelj emisije o Mundijalu kojega smo do sada imali na HRT-u.

32. Trebao bi on i sve ostale emisije voditi. Otvoreno pogotovo!

33. Na HRT-u bi samo trebalo promijeniti kostimografa koji Jošku Jeličiću daje stara odijela Siniše Cmrka iz Turbo Limach Showa da nosi u studiju.

34. Eh da, i ‘Oko sokolovo’ bi napokon trebalo u potpunosti ukinuti…

35. Naši nogometaši bolje igraju kada se naljute. Oni Vatreni iz ’98. su bili ljuti zato što ih se prije prvenstva podcjenjivalo i nitko im od domaće javnosti nije davao nikakve šanse, a ovi sada su ljuti jer im se DORH u Osijeku pretjerano natovario na grbaču. I jedni i drugi, primijetili ste, eksplodirali su na prvenstvu zbog toga. Trebalo bi ih možda ranije početi ljutiti…

36. Kane je prvi Englez nakon Alana Shearera koji zna izvesti jedanaesterac.

37. Urugvaj će biti zajeban na ovom prvenstvu.

38. Da Šuker nije bio preškrt da napravi dijete, protiv Danaca bi mnogo komotnije dobili utakmicu.

39. I Mandžo je, uzgred kazano, bolji od Cristiana i Messija zajedno!

40. Bolji je i od Nikole Kalinića!

41. Ako si Njemački reprezentativac, ne bi se trebao fotografirati s turskim predsjednikom Erdoganom i ispod fotografije napisati da je to tvoj predsjednik. Moglo bi dovesti do raskola u ekipi i mnogo kritika u javnosti. Moguće da upravo zbog toga i uspjeh izostane…

42. Za Icardija je bolje da nije bio pozvan na ovo prvenstvo. To vrijeme je još bolje iskoristio sa svojom suprugom Wandom na romantičnom putovanju po Africi.

43. Dani pauze od utakmica na Mundijalu najdepresivniji su dani u godini.

44. Primijetio sam da više u reprezentacijama nisu na cijeni teški, autodestruktivni, introvertirani nogometaši koji nose neku svoju duboku tugu kao što je bio Eric Cantona…

45. Pogba igra deset puta bolje za Francusku, nego za Manchester United.

46. Na dan kada smo pobijedili Dansku bilo je točno 5 godina otkako je Hrvatska ušla u Europsku uniju. Tada je za ulazak u tu zajednicu bilo nategnuto oko 60% ljudi, a pet godina kasnije – za ulazak u četvrtfinale – 100%. Prioriteti!

47. RTL je za stručnog komentatora utakmica, koji bi im se ponekad javio u sportskoj rubrici vijesti, od svih mogućih trenera i bivših igrača angažirao Igora Pamića. Čovjeka za kojega ne možemo sa sigurnošću tvrditi ni da je trener, ni bivši igrač… Jedino gora je NovaTV do koje nije došla vijest da traje Svjetsko prvenstvo.

48. U ‘Zurkinoj školi navijanja’ na HRT-u, nije sramota to što se tamo govori i sa čime se šali, to je, bezbeli, jasno uočljiv humor i satira, a Rene Bitorajac je za takve uloge rođen. Jedina sramota u tome je da HRT na ovom prvenstvu reprizira materijale snimljene za prvenstvo prije 10 godina umjesto da snime nešto novo. Lovu smo im, naime, i za novo dali…

49. Ipak nije Navas najbolji golman, Schmeichel je!

50. Nije ni Schmeichel, Subašić je! Definitivno Suba!

51. Pivarić je neobičan izbor za izvođača jedanaesterca.

52. Jedina navijačka pjesma koja valja je ona legendarna od Baruna.

53. McDonalds u Rusiji ima kućnu dostavu.

54. Švedska bez Ibrahimovića je bolja nego Švedska s Ibrahimovićem.

55. Zlatnu kopačku će dobiti Harry Kane. (To će mu, nota bene, biti lijepa promjena od svih onih kopački koje je dobio u glavu u utakmici protiv Kolumbije)

56. Pogledao sam previše utakmica.