Home

(Objavljeno 28.09.2016.g. na Net.hr pod naslovom : Nevjerojatna pogreška talijanskog stratega koju je uočio jedino Ćiro Blažević)

Drugu utakmicu našeg građanskog nogometnog kluba u ovogodišnjoj Ligi prvaka, koju su igrali protiv talijanskog prvaka čije ime u prijevodu nekoga tko je latinski učio samo onoliko koliko je bilo nužno potrebno kako bi u gimnaziji zaveo neku atraktivnu odlikašicu, “mladost” znači, a zapravo su među rajom poznati kao “Stara dama”, gledao sam u društvu našeg najboljeg nogometnog trenera Ćire Blaževića. 

On je uoči utakmice optimistično najavio da ćemo pobijediti, ali već pri prvom pogledu na početne sastave znali smo da nas, jebatga, čeka jedna veoma teška večer. 

Talijanski strateg Massimiano Allegri, koji je na Juventusovoj klupi od 2014., te od tada niže mnoge uspjehe, taktički je utakmicu postavio skoro pa savršeno. Pjanić i Higuain su naprijed radili što ih je volja, a Berzagli, Bonucci i Chiellini u zadnjem redu besprijekorno su držali sve pod kontrolom. O tome što su nam Evra i Alves činili po bokovima, te Khedira i Hernanes u sredini terena, bolje da ni ne govorim. Rezultat je, naime, po tom pitanju sve rekao.

Ono što je, međutim, meni kao laiku promaknulo, a Ćiro zbog toga samo što nije pao sa stolice kada je ugledao, nevjerojatna je, pa čak i neobjašnjiva, pogreška Juventusova trenera o kojoj bi se svakako trebalo više govoriti.

Elem, Ćiro Blažević koji nije samo naš najbolji trener, kao što sam naveo na početku, a o čemu svjedoče brojna priznanja i rezultati, već i naš najelegantnije odjeveni, odmah je primijetio da je Allegri katastrofalno svezao kravatu oko vrata. Onaj tanji dio, naime, onaj koji bi trebao iza ovog glavnog dijela na kojemu je decentno ušiven klupski grb, bio je za nekoliko centimetara duži i tužno je visio na očigled svih gledaoca jučerašnje utakmice. Međutim, samo je Ćiro to primijetio…

“Kakav papak!”, podviknuo je tako glasno da su se svi od Jelačić Platza, pa do Charlija u Gajevoj ulici, kućni broj 4, a gdje smo gledali utakmicu, ukočili poput svih onih prvoklasnih igrača koje je kroz svoju karijeru vodio i koji su unatoč tom svome renomeu, strahovali upravo od tog njegovog krika.

Nakon toga se nasmijao od srca, pripalio još jednu cigaretu, te duhovito nadodao kako Massimu zasigurno i čarape odudaraju od ostatka odijevne kombinacije.

Istovremeno, na njemu ništa nije odudaralo. Bio je besprijekorno odjeven u tamno plavi sako, bijele čehla, dizajnersku košulju i smeđe lakirane cipele. Da kojim slučajem nisam upoznat s njegovim likom i djelom, da sam, recimo, jedan od ovih mnogobrojnih turista koji svakodnevno tutnje po Zagrebu, pomislio bih da je riječ o nekoj glumačkoj ili pjevačkoj superzvijezdi. 

Ljudi koji su ga tijekom tih 90 minuta koliko je Juveu trebalo da natrpaju ovaj Sopićev ćelavi Dinamo zamolilo da se s njim fotografira, samo bi potvrdila te moje slutnje…

Nakon posljednjeg sudčevog zvižduka Ćiro je pokupio sve račune sa stola, veselo salutirao okupljenom društvu, i uputio se u jedan od obližnjih stanova koje ima u vlasništvu. 

Gdje je Massimo Allegri nakon utakmice otišao, to ne znam, ali ako se u nastavku Lige prvaka ne namjerava sramotiti kao što je to učinio danas na maksimirskoj ljepotici, onda bih mu, evo, savjetovao da dok je još uvijek u Zagrebu posjeti Ćiru Blaževića i priupita ga za par modnih savjeta. 

Na tom području, sudeći po ovom nečuvenom gafu s kravatom ima naime još mnogo prostora za popravak.