Home

Sada kad smo uslikali mladence, njihove roditelje, braću i sestre, kumu, slatke male nećakinje, dede i bake, te grupu ljudi koja skakuće od sreće po Zrinjevcu, ostao je još samo kum. 

Jel netko vidio kuma? Aha, evo ga, spreman? Super!

Zapamti, najvažnije je da ti je ugodno. Budi svoj!

Pokušajmo da ovdje stojiš, blizu ograde, jednu ruku stavi na kuk, a u drugoj drži cvijet. Pravi se da mene nema… 

Samo ne tako ukoćeno, opusti se. Ponašaj se prirodno. Tako. Savršeno! 

Ipak, možda da se nasmiješ?

Tako, lijepo, bilo bi dobro da možemo vidjeti taj osmijeh. Pravi osmijeh! Malo iskrenije, ako može… Još malo…E, tako! 

Jel to tvoj uobičajan osmijeh? Pomisli na nešto smiješno. 

Ili, štajaznam, nešto lijepo. Recimo, na smisao braka. Ili možda ipak na nešto drugo. Na nešto što te veseli. Treba li ti malo vremena?

Bravo, upravo tako, samo nemoj toliko otvarati usta. Još manje. Još malo…

I, ako ikako možeš, obriši znoj sa čela, hvala. Odlično je tako!

Hodaj samo malo prema onom grmlju. Tako, tako… bravo. Mene kao da nema, ponašaj se prirodno. Onako kako se inače ponašaš u grmu… 

Ako ti ne smeta, pokušaj da skineš jednu cipelu? Čarape isto! Ispravi malo ramena, uvuci trbuh, pogledaj na stranu… Prema dolje. Nemoj pomicati glavu. Otvori oči. Još malo, još malo… Samo još malo… Ne, to je previše!

Rotiraj se na lijevo. Ne, moje lijevo, a ne tvoje. Tako. Stavi desnu nogu ispred lijeve. Ispravi se! Uvuci opet trbuh… Nastavi se smijati. Jel ti prevruće na suncu? Jeste, jel tako? Slobodno obriši znoj sa čela, biti ćemo tu još neko vrijeme…

A da možda, ne znam, podigneš hlače iznad koljena? Otkini list s one grane i stavi ga u usta ako možeš… Nemoj ga žvakati, samo ga pridržavaj. E, tako, samo mnogo opuštenije… Odveži malo kravatu. Ne toliko. 

Zakorači dva koraka natrag. 

Pokušajmo da sjedneš na klupu. 

Ustani. 

Sjedni. 

E, tako, sad ustani!

Zašto ne sjediš?

Ajmo pokušati bez sakoa. Sjajno! Prebaci ga sad preko desnog ramena. Ne tako kao plašt, samo djelomično. Podigni bradu. I dalje pridržavaj sako. Pusti ga da prirodno padne na tlo. Skupi ruke na prsima kao da se moliš. Sad napravi srce od njih. To je srce? Okej! Jel ti se ruke uvijek tako tresu? 

Ostani tako. 

Baš tako! 

Bravo! 

Zadrži položaj… Sjajno!

Skoro smo gotovi…još malo, još malo…

E, jebiga… Trepnuo si. 

Moramo sve ispočetka!